Optima Gent maatje te klein voor Giants

GENT - Coach Erik Rogiers en zijn spelers lieten de kans voorbijgaan om thuis twee zeges op te pakken. De Gentenaars moesten na 5-3 elk initiatief aan de Sinjoren laten en werden met pijnlijke 63-81 cijfers weg gespeeld.

'In tegenstelling tot de voorbije matchen kwamen we slap en zonder overtuiging aan de opworp. In de eerste helft waren we defensief nergens. Op de koop toe kreeg Ike Ofoegbu, die bezig was aan zijn sterkste match, een fout van Freeman achter zijn naam, zodat ik hem naar de bank moest halen. Zijn vervanger Michaël Krikemans viel dan weer uit en ik moest dan noodgedwongen Gillis Mestdag voor de leeuwen gooien.

Achtervolging

Met Ofoegbu en Mestdag gaf Rogiers meteen ook de namen van zijn twee betere spelers vrij. 'Ike was met 16 punten uit een 6 op 7 voor het eerst topscorer. Gillis deed een knappe defensieve job op uitblinker Gay. Met dat tweetal slopen we stilaan terug in de match (44-55). Ik wou dan ook geen vervangingen doorvoeren, maar bleef wel vruchteloos wachten op de offensieve uitschieters van Freeman of Miller. Uiteindelijk kostte die achtervolging ons enorm veel energie en daarvoor betaalden we de tol in het slotkwart.' (wmd)Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio