begenadigd trompettist verongelukt in Sint-Martens-Leerne

Muzikant Rudy Reunes verongelukt

Muzikant Rudy Reunes verongelukt

Hot Lips Rudy Reunes was één van de beste trompettisten van Vlaanderen. vum Foto: © Andr Vlerick

MERELBEKE/BACHTE-MARIA-LEERNE - De muzikantenwereld in het Gentse rouwt om de dood van trompettist en allemansvriend Rudy Reunes (43). Die liet woensdagmorgen bij een verkeersongeval in Sint-Martens-Leerne het leven.

Het ongeval gebeurde omstreeks 6.15uur op de Leernsesteenweg (N466) in een bocht even voorbij de Damstraat. Om een nog onbekende reden week de onfortuinlijke Reunes, die richting Deinze reed, er van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen van de transportfirma Vertriest en zoon uit Nevele. Bestuurder D.V.D (54) uit Zeveren (Deinze) kwam door de klap met zijn vrachtwagen in de gracht terecht.

Voor Rudy Reunes (43), gehuwd en vader van twee kinderen, kwam alle hulp te laat. Hij was al overleden voor hij uit zijn wagen bevrijd kon worden. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Gevaarlijke weg

Het is niet de eerste keer dat op die plek een zwaar ongeval gebeurt. In augustus nog knalde de 19-jarige Sanne Van Ballenberghe uit Drongen tegen een boom.

Bij de politie van Deinze staat de weg bekend voor de snelheidsduivels. Vorig weekend nog reed tijdens een nachtelijke controle op dezelfde weg meer dan 50 procent te snel.

Door iedereen geliefd

Het nieuws van het dodelijke ongeval kwam in Merelbeke, waar het slachtoffer geboren en getogen was, aan als een donderslag bij heldere hemel. Rudy Reunes kreeg, net als zijn broer Danny, de muziek met de paplepel mee. Hun vader, Sylveer, was lange tijd koster in Merelbeke. Rudy, de jongste, was het meest getalenteerd. Hij beheerste zowel de bugel als de trompet en staat in muzikantenmiddens bekend als één van de beste trompettisten van Vlaanderen. Hij gaf ook les aan de Gentse Academie voor Podiumkunsten (APK) en de Merelbeekse muziekschool.

'Hij was een toffe kerel die je niets kon misvragen en die voor half Merelbeke wel eens als gelegenheidsmuzikant optrad', zegt burgemeester Filip Thienpont (CD&V-NV-A), die samen met Reunes opgroeide.

Ook de muzikantenwereld treurt om een goede vriend en een begenadigd trompettist en arrangeur. Rudy Reunes speelde als beroepsmuzikant bij verschillende bands zoals de Whodads, Lady Lynn and her Magnificent Seven en de Indian Cigars. Met zijn boezemvriend Filip Verneert had hij een eigen jazzkwartet en samen maakten ze het mooie weer bij The Smoky Midnight Gang, waar Reunes door het leven ging als Hot Lips Rudy. 'Rudy was een steengoede muzikant, maar bovenal een allemansvriend aan wie je alles mocht vragen', zegt bandleider Hans Verhelle.'

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op woensdag 17november om 11.15uur in de Sint-Pieters-Bandenkerk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio