Boon verhoogt productie nieuwe Jack-Op

Boon verhoogt productie nieuwe Jack-Op
ROTSELAAR - De eerste acht maanden na de herlancering van Jack-Op werd tweehonderd hectoliter van het bier verkocht. Er komt dit jaar een productiestijging met 25 procent.

Vorig jaar in mei werd het nieuwe Jack-Op bier voorgesteld. Het wordt onder licentie van AB InBev in Leuven gebrouwen door brouwerij Boon in Lembeek. Het bier werd meer dan honderd jaar gebrouwen in Werchter. De Jack-Op was lang bekend als het studentenbier bij uitstek in Leuven. De eerste acht maanden werd maar liefst tweehonderd hectoliter verkocht. Aanvankelijk voorzag het contract een productie van dat volume. Door het grote succes gaat AB InBev nu akkoord met een productiestijging met 25 procent voor 2011. Vanaf dit jaar zal dus jaarlijks 250 hectoliter Jack-Op kunnen gebrouwen worden.

De herlancering van het bier ging in mei vorig jaar gepaard met heel wat nieuwe initiatieven. In de gebouwen van de vroegere brouwerij, thans het cultuurcentrum Jack-Op, was toen een overzichtstentoonstelling. Maar er kwam ook een permanente tentoonstelling in de foyer. De vroegere brouwerijsite blijft op die manier ook in de toekomst onlosmakelijk verbonden met Jack-Op. Verder was er het boek over de geschiedenis van Jack-Op en de talrijke cafés in Werchter van de hand van Herman Voets. Hij contacteerde voormalige werknemers en zocht overal in het land naar sporen van het bier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio