Bewoners Bosmolens en De Mol verenigen zich

Bewoners Bosmolens en De Mol verenigen zich

Evelien Aneca van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen spreekt de bewoners van De Bosmolens en De Mol toe.fmr Foto: © FRANK MEURISSE

IZEGEM - Om en bij de zeventig mensen woonden de bewonersvergadering in 'De Bosmolens' bij. Volgende stap is de oprichting van een buurtcomité.

De parochiezaal in De Bosmolens liep dinsdagavond aardig vol voor de eerste bewonersvergadering. Die kwam er nadat enkele bewoners naar het stadsbestuur waren gestapt, met de vraag of ook in De Bosmolens naar analogie met twee Izegemse en een Emelgems project met een bewonersgroep zou kunnen worden gestart.

'Die kan een brug vormen tussen De Bosmolens en de stad. Problemen of wensen zouden zo op een eenduidige manier kunnen worden aangekaart', zegt Koen Degezelle, een van de ini-

tiatiefnemers.

Het stadsbestuur reageerde enthousiast op de vraag en liet

wijkwerker Arnaud Montegnies en Evelien Aneca van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen de bewonersvergadering in goede banen leiden. De bewoners werden bij binnenkomst in de parochiezaal in groepen verdeeld en samen bespraken ze enkele thema's.

'Op die manier krijgen we meer te horen van de aanwezigen, we halen veel meer uit de groep', zegt Evelien Aneca. Er werden heel wat onderwerpen aangesneden, onder meer het verkeer en de komst van 350 nieuwe woningen op De Mol. Naast mensen van De Bosmolens daagden ook heel wat bewoners van De Mol op. In beide gehuchten is er al behoorlijk wat leven in de brouwerij, toch willen ze streven naar één bewonerscomité.

Op de vraag van Evelien Aneca of iemand nog wensen had, reageerde een bewoonster: 'Meer samenkomsten zoals deze vergadering. Het mag niet beperkt blijven tot de nieuwjaarsbijeenkomst, maar moet drie keer per jaar kunnen.'

Velen waren het ermee eens. De eerstvolgende bijeenkomst van het buurtcomité is gepland op dinsdag 21 juni. Heel wat mensen stelden zich dinsdagavond al kandidaat als lid van het buurtcomité.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio