Slachtoffer was op weg naar supermarkt voor boodschappen

Bejaarde vrouw sterft onder wielen van truck

STEKENE - Een bejaarde vrouw die op weg was naar de buurtsupermarkt Smatch werd gegrepen door een manoeuvrerende vrachtwagen en stierf onder de wielen van de wegreus. en Danny Bontinck

Gistermiddag ging de 83-jarige Gerarda De Saegher uit de Dorpsstraat in Stekene boodschappen doen in de buurtsupermarkt Smatch in de Bormtestraat. De vrouw die moeilijk te been was, verplaatste zich met een rollator, waarin haar handtas en een aantal boodschappentassen staken. Bij het oversteken werd de bejaarde vrouw, om nog onduidelijke reden gegrepen door een manoeuvrerende vrachtwagen die kwam laden en lossen bij supermarkt Smatch.

‘Ik was enkele seconden na het ongeval ter plaatse', zegt Ko Dieleman, van het departement Wegen en Waterlopen bij de gemeente Stekene.

‘Ik kwam net op hetzelfde ogenblik met mijn dienstvoertuig aangereden, maar heb het ongeluk zelf niet zien gebeuren. Ik ben direct naar het slachtoffer gelopen die onder de voorwielen van de vrachtwagen lag, en het was meteen duidelijk dat alle hulp te laat kwam', zegt Dieleman aangeslagen.

‘De vrouw was op slag dood. Ik heb voorlopig iets over het lichaam gelegd en ben naar de hoek van de Dorpsstraat en de Bormtestraat gelopen om het verkeer tegen te houden tot de politie en brandweer ter plaatse waren.' Toen brandweercommandant Jurgen Verlinde en zijn manschappen ter plaatse kwamen, konden zij weinig meer doen dan de slachtoffertent op te stellen. ‘Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het ongeluk gebeurd is, want dat is momenteel nog onduidelijk', wil de commandant kwijt.

Het slachtoffer woonde samen met haar echtgenoot in de nieuwe appartementen op de hoek Dorpstraat en Bormte. Haar eveneens hoogbejaarde man is ziek en bedlegerig. Hij werd door de dienst slachtofferhulp op de hoogte gebracht van het ongeval.

Burgemeester Stany De Rechter (GeBe) van Stekene kwam ook ter plaatste. ‘Het ongeval is op minder dan 100 meter van de vrouw haar woning gebeurd', zegt de burgemeester. Het stel woonde vroeger in de Klingestraat maar is twee jaar geleden hier in het centrum komen wonen in de nieuwbouw. Naar verluidt zouden zij vroeger nog een tijd in Amerika gewoond hebben', zegt de burgemeester.

Het parket stelde een verkeersdeskundige en wetsdokter aan die ter plaatse kwamen. Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar Aalst, waar de autopsie zal uitgevoerd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio