Ere-senator Jos De Seranno overleden

Ere-senator Jos De Seranno overleden

Jos De Seranno.pkk Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE - Jos De Seranno, ere-senator voor CD&V, is op 82-jarige leeftijd thuis overleden. De man die jarenlang in de senaat zetelde -waar hij ook quaestor was- was al lang ziek en ging heen in familiekring. Hij wordt zaterdag begraven. De uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Willibrorduskerk van Kasterlee om 11.30uur.

Jos DeSeranno kwam vanuit Oost-Vlaanderen -waar hij voor landbouwingenieur studeerde aan de universiteit van Gent- naar Kasterlee afgezakt. Ruilverkaveling en de modernisering van de landbouwbedrijven, maar ook sociale woningbouw, verkeersveiligheid en de aanleg van goede fietspaden waren zijn stokpaardjes. Zowel tijdens zijn actieve politieke loopbaan als daarna stak hij zijn strijdbare Vlaamse overtuiging niet onder stoelen of banken.

Een van zijn opgemerkte acties ondernam hij als lid van het Vlaams hoogstudentenverbond. Met enkele andere jongeren nam hij toen voor enkele uren het Gentse Gravensteen in. Jos DeSeranno's naam verdwijnt niet helemaal uit het politieke bedrijf in Kasterlee. Zijn kleindochter Katrien zetelt in de gemeenteraad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio