Celstraf geëist voor uitbater drugscafé

MECHELEN - Bij twee invallen in het vroegere café Midi aan de Leuvensesteenweg vond de politie telkens een hoeveelheid drugs en mensen die drugs aan het gebruiken waren. Tegen de uitbater werd twaalf maanden cel gevorderd.

De politie startte een onderzoek naar het café nadat twee mensen verklaringen hadden afgelegd dat ze drugs hadden aangeschaft en gebruikt in café Midi. Op 23 maart 2009 viel de politie, samen met de RVA, binnen in de kroeg en stelde vast dat er een cannabisgeur hing. ‘Bij een fouille werd vastgesteld dat verscheidene klanten drugs op zak hadden. Ook in het gebouw werden verdovende middelen aangetroffen', zei openbaar aanklager Erika Colpin.

Eind september vorig jaar voerde de politie opnieuw een controle uit. En opnieuw werden cannabis en cocaïne aangetroffen. ‘Hoewel het uitdrukkelijk werd verboden, vond de uitbater het toch noodzakelijk om tijdens de controle de asbakken leeg te maken. In de vuilnisbak werden resten van drugs teruggevonden', aldus nog Colpin. Cafébaas Benachir K. zei dat hij nooit gezien had dat er joints werden gerookt. ‘Hij verklaarde dat ze die joint in hun broek staken zodat hij het niet zag. Vreemd genoeg is er nooit een broek in brand gevolgen', besloot Colpin die twaalf maanden cel en een boete van 11.000 euro vorderde.

Advocaat Chris Backx onderstreepte dat Benachir ondertussen gestopt is met zijn zaak en geen zelfstandige activiteit meer uitoefent. Hij stelde wel dat zijn cliënt onlangs werd veroordeeld door het hof van beroep voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode. De zaak wordt over twee weken verder behandeld om de verdediging toe te laten een document neer te leggen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio