Wilrijk krijgt opnieuw Geitestoet in 2015

Wilrijk krijgt opnieuw Geitestoet in 2015

De Geitestoet heeft er officieel twee nieuwe reuzen bij: Hugo en Etienne. nnh Foto: © Naets Nicolas

WILRIJK - Er komt wel degelijk een nieuwe editie van de Geitestoet in 2015. Dat zei de organisatie van de stoet ter gelegenheid van de doop van twee nieuwe reuzen.

Na de laatste Geitestoet, op 19september vorig jaar, rezen er twijfels over het voortbestaan van de stoet. 'Het is zo dat we voor het eerst sinds de eerste editie van de Geitestoet in 1965 financiële moeilijkheden hebben gekend', zegt Raymond Van de Weyer, voorzitter van het organiserend comité. 'Bovendien is het elk jaar moeilijker om genoeg vrijwilligers te vinden die willen figureren in de stoet. Ook had de huidige ploeg gezegd dat het voor haar de laatste keer zou zijn.'

Het zag er dus naar uit de Geitestoet nooit meer ging uitgaan, tot de organisatoren vaststelden dat de Geitestoet in 2015 zijn vijftigste verjaardag zou vieren. Bovendien bestaat het district dan ook 1.250 jaar, een reden voor een groot feest met een grote stoet.

Vrijdag werden twee nieuwe reuzen plechtig gedoopt. Het gaat om de reuzen Hugo en Etienne, gebaseerd op Hugo Berckmoes, voorzitter van het technische comité van de stoet, en Etienne Mommerency, de regisseur van het evenement. Reus Hugo werd gedoopt met water uit de Schelde, reus Etienne met water uit de Leie. Daarna werd teruggeblikt op de stoet, met een videoreportage gemaakt door VTB Kultuur Antwerpen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio