Johny Voners daagt Via-school uit

Johny Voners daagt Via-school uit

Johny Voners bewonderde het werk van de leerlingen en ging graag met hen mee op de foto. fg Foto: © Fernand Goyens

TIENEN - De leerlingen van de Via-basisschool Sint-Jozef maakten een maquette met vijf herkenbare plaatsen in Tienen. Ze slaagden zo met brio in de opdracht van acteur Johny Voners.

Johny Voners (66) is een geboren Tienenaar, met als ware familienaam Hoebrechts. Zelfs het jonge volk kent hem maar al te goed als Xavier Waterslaeghers uit FC De Kampioenen. De juffen Sofie Moaerts en Ilse Peeters van de zesde leerjaren van de basisschool Sint-Jozef aan de Tiense Waaiberg vroegen hem of hij niet eens naar de open dag in hun school wilde komen. 'Ik heb geen speciale band met deze school, maar ik wilde toch komen op voorwaarde dat de leerlingen een uitdaging aannamen', vertelt Voners. Zijn opdracht luidde: maak een maquette met vijf herkenbare plaatsen in Tienen.

Het jonge volkje ging ijverig aan de slag in de lessen initiatie in technologie. Toen de acteur op de speelplaats arriveerde, pronkten daar maquettes van de Grote Markt met fontein, het station met rondrijdende miniatuurtreintjes, het Arena-project aan de Kazerne, het Bergéstadion met bewegende voetballertjes van KVK, de watertoren aan de Vissenakenstraat en het muzikale Suikerrock. De juffen Peeters en Moaerts feliciteerden ook alle klassen voor hun inbreng. Johny Voners was onder de indruk en deelde met plezier een reeks handtekeningen uit.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio