Streekproducten uit heel Europa op markt in Mol

MOL - Het centrum van Mol is dit weekend het decor van Fiesta Europa. Marktkramers vanuit alle hoeken van Europa stellen er hun streekproducten voor.

Dit weekend vindt de Europese markt voor het eerst plaats in Mol. Aan het Santo Tomasplein en de Corbiestraat werden vrijdag de marktkraampjes opgesteld. Ook zaterdag en zondag brengen ruim veertig marktkramers uit diverse Europese landen hun producten aan de man. 'Uiteraard kan je kennismaken met diverse streekproducten en gerechten uit landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Maar je vindt er meer dan alleen maar voedingswaren. Er staan ook veel marktkramers met koopwaar als keramiek, kledij, juwelen, lederwaren, houten speelgoed en houtsnijwerk. Zo kan je aan de Finse marktkraam autenthieke truien kopen. Met het internationale aanbod willen we eigenlijk de vakantiesfeer naar de mensen thuis brengen', vertelt organisator Roeland Storms.

Het idee van Fiesta Europa is in 2007 ontstaan tijdens de Geelse Europafeesten. 'Ik was al een tijdje op het idee aan het broeden. Omdat de eerste editie een groot succes was, ben ik de Europese markten verder blijven organiseren. Ondertussen zitten we al in elf steden waaronder Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven', zegt Storms. Volgens schepen van lokale economie en toerisme Christophe Verdonck (CD&V) is de Europese Markt een meerwaarde voor Mol. 'Het zet ons centrum extra in de kijker bij de talrijke toeristen die deze zomer hier verblijven. Zondag kan je zelfs enkele uurtjes genieten van een extra grote markt, want dan is er ook de traditionele dierenmarkt en boerenmarkt op het Rondplein', zegt Verdonck.

Meer Info:
Europese Markt Fiesta Europa
zaterdag 9 juli van 10 tot 22u en zondag 10 juli van 10 tot 19u
Santo Tomasplein en Corbiestraat Mol

www.fiestaeuropa.eu , www.gemeentemol.be  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio