‘Mijn eerste zege ooit'

WIELRENNEN JUNIOREN BK TWEEDEJAARS Timothy Put rondt sterk ploegwerk van Onder ons Parike af

LIERDE - Timoty Put uit Sint-Maria Lierde verraste de favorieten in het PK voor tweedejaarsjunioren. In de tweede wedstrijdhelft verscheen Put zeer nadrukkelijk voorin. Zijn ploegmaats Michiel Vander Beken en Louis Vervaeke effenden het pad.

De renners van Onder ons Parike speelden de eerste viool in Haasdonk. In iedere ontsnapping waren ze betrokken. In een laat gevormde kopgroep had de ploeg van Luc Ronsse vier pionnen.

Timothy Put, die de eerste zege uit zijn wielerloopbaan liet optekenen, haalde het voor Robin Van Goethem en de verrassende derde Matthias Willems.

Actie en reactie volgden elkaar bij de tweedejaars snel op. In de eerste koershelft vormde er zich vaak een ruime kopgroep, maar stokte even vaak het raderwerk.

Carlo Persyn en Louis Vervaeke schoten de finale op gang. Wat later verschenen Michael Vandaele, Jordy Vermeire, Hannes Deprez en Michiel Vander Beken voorin. Toen ook dat kwartet tot de orde werd geroepen, geraakten Sander Michils, Yannick Touriany, Robin Van Goethem en Jens De Meyere voorin. Ook dat feest ging niet door.

Bij het aansnijden van de slotronde kregen we elf koplopers. Put en Van Goethem gaven de voorzet. Jens Verhaegen, Matthias Willems, Pieter Meiresone, Laurens Heirbrandt, Olivier Van Der Linden, Nicholas Van Helsuwe en uitblinker Michiel Vander Beken sloten aan. Als laatsten pikten Vervaeke en Jens De Meyere hun wagonnetje aan. De rest kon het schudden voor de titel.

Uit de omvangrijke kopgroep ritsten in de slotronde de ploegmaats Vander Beken en Vervaeke weg. Robin Van Goethem anticipeerde en wipte over het kopduo, maar viel stil in de laatste hectometers. Put remonteerde Van Goethem vlot en won.

Verrassende zege

Het seizoen van Timothy Put kunnen we als pechvol omschrijven. Tijdens de oefenkoers kwam Timothy ten val. Later brak hij in een andere wedstrijd twee vingers. Vul aan met een resem lekke banden en dit is niet het meest kleurrijke seizoen van Timothy.

‘Voor de wedstrijd kregen we als opdracht mee om in elke aanval iemand van de ploeg mee te hebben', zegt Put.

‘We hadden de wedstrijd goed onder controle. Ik hield me in de eerste koershelft gedeisd, maar verscheen daarna in de spits. Helemaal op het einde trokken mijn ploegmaats Vander Beken en Vervaeke ten aanval. Ik zag het graag gebeuren. Van Goethem reageerde en tekende daarmee zijn verlies. Eens Louis en Michiel gegrepen, ging ik voluit. Robin viel stil en het werd nog een vlotte zege. Noem het gerust een verrassende zege, mijn eerste ooit. Voor het BK pas ik. Ik werd niet geselecteerd.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio