WIELRENNEN JUNIOREN BK EERSTEJAARS

Saimen De Laeter pakt leeuwentrui met eerste zege van het seizoen

Saimen De Laeter pakt leeuwentrui met eerste zege van het seizoen

Saimen De Laeter (rechts) een zucht sneller dan Otto Vergaerde en Wesley Van Dyck. Eric Noens Foto: © Eric Noens

GERAARDSBERGEN - Saimen De Laeter spurtte in Haasdonk een pak frustraties van zich af. De renner van het Cata Bikes Cycling Team stond dit seizoen nog droog en dat is niet de gewoonte van Saimen.

Na een operatie aan het hart haalt Saimen De Laeter opnieuw topniveau. Hij kroonde zich in een zonovergoten, maar winderig Haasdonk tot provinciaal kampioen. Ondanks nogal wat aanvallend geweld draaide het uit op de verwachte pelotonspurt. De Laeter haalde het in een millimeterspurt van Otto Vergaerde en Wesley Van Dyck, die in zeer aangename zin verraste.

Aan animo ontbrak het niet in de eerste wedstrijd van de dag. Yorne Dierickx stak in de eerste ronde al de neus aan het venster. Daarop waren Tijs Delbaere, die bijzonder bedrijvig was, Wesley Van Dyck en Ruben Pols aan de beurt. Bij dit trio pikten werkmier Dierickx, favoriet Laurent Pieters en Thomas De Bosscher aan, maar het feest ging niet door. Het bleef aanvalspogingen regenen, maar niemand geraakte op de vlakke omloop echt uit het gezichtsveld van het snel rijdende peloton.

Ernstiger werd het toen Delbaere, De Bosscher en Kevin Rasschaert er vanonder muisden. Thieme Van Ruymbeke, Kenn Simon, Gertjan De Sy, Jorgen Tas, Adriano Van Der Perre en Niels Vandevoorde sloten snel aan. Dit negental bokste een boni van 40, bij elkaar, maar bij het aansnijden van de echte finale was alles te herdoen.

Bart De Keukelaere, Michael Cools, Pols en Jelle Demeyer waren daarna aan zet. Glenn Rotty reageerde en beende de koplopers bij. In schuifjes dikte de kopgroep aan tot zeventien renners. De niet te vermijden hergroepering volgde snel. In de slotronde waagde Pols zijn kans, maar het draaide uit op een pelotonspurt.

Fotofinish

De WBV-afgevaardigden keken eerst de fotofinish na vooraleer ze De Laeter als winnaar uitriepen.

'Ik was zeker van mijn stuk. Als coureur voel je dat', glunderde Saimen. 'Ik mengde me niet in de talloze uitvallen. Het tempo lag zo hoog dat wegrijden onbegonnen werk was. De renners welke er wel in slaagden, zeg ik welgemeend chapeau.'

'Voor mij is dit om verschillende redenen een ontlading. Het verlies van mijn pistetrainer Peter Haerinck deed pijn en ook het overlijden van Wouter Weylandt raakte me. Koppel er aan dat mijn prestaties dit seizoen nog niet echt super waren en ik had redenen zat om te presteren. Een ingreep aan het hart hield me een tijdje van de fiets. Een week heb ik niet getraind. Ik gooide alle remmen los en het heeft geholpen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio