Annick De Ridder ten strijde tegen Nederland

ANTWERPEN - ‘De haven is in gevaar omdat Nederland de afspraken niet nakomt', zegt Annick De Ridder (Open VLD). Ze start een procedure bij Europa.

Volksvertegenwoordiger Annick De Ridder roept iedereen op om bij de Europese Commissie een inbreukprocedure te starten tegen Nederland. Onze noorderburen weigeren een deel van de Scheldeverdragen uit te voeren. Nederland deed in het verleden al moeilijk over de uitdieping van de Schelde, maar die kwam er dan toch in 2010. Een ander luik van het verdrag zegt dat de Hedwigepolder onder water moet worden gezet. Nederland ziet hier nu van af.

‘De houding van Nederland is onaanvaardbaar en legt een zware hypotheek op onze haven', aldus De Ridder. ‘Als Nederland niet alle afspraken nakomt kan de schade voor Vlaanderen oplopen tot 785miljoen euro. Bovendien komt er een verhoogd overstromingsrisico voor Antwerpen.'

De Ridder heeft bij de Europese Commissie een inbreukprocedure opgesteld tegen Nederland wegens het niet naleven van de Europese regelgeving. De Ridder vraagt alle burgers hetzelfde te doen en plaatst daarvoor modelbrieven op een website.

www.havenvanantwerpeningevaar.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio