VOETBAL 3de provinciale B SV Schriek-Racing Hoboken

Fruitteler René Romand doet in Schriek meer dan alleen appels en peren oogsten

Fruitteler René Romand doet in Schriek meer dan alleen appels en peren oogsten

René Romand: 'De sfeer is hier optimaal.' Walter Saenen Foto: © Walter Saenen

HEIST-OP-DEN-BERG - Schriek is niet af te remmen. Ook niet door zijn gevaarlijkste concurrent Hoboken, dat aan de Tuindijk met 1-0 de boot inging. René Romand besliste met zijn tiende seizoenstreffer over winst en verlies.

René Romand, een uitgeweken Antwerpenaar, is in Broechem groenten- en fruitteler. Hij oogst niet alleen appelen en peren, maar ook succes met zijn nieuwe club SV Schriek.

'Ik was jarenlang aan de slag in de nationale reeksen, onder meer met Tubantia Borgerhout, Berchem en Turnhout. Vorig jaar voetbalde ik voor het eerst in provinciale bij Nijlen. Een succes was dat niet, want die ploeg draaide toen vierkant', vertelt René Romand.

Toen Schriek kwam aankloppen, was hij vlug gewonnen voor een stap terug naar derde provinciale.

'Ik voelde me vooral aangetrokken door de ambitie van Schriek', aldus Romand. Hij loopt er in de spits met Davy Voorspoels, die nog twee goals meer lukte.

'We speelden eerder nooit samen, maar het klikt goed', stelt Romand vast.

Belangrijk is ook de aanwezigheid in de ploeg van Hans Somers. 'Die man is met al zijn klasse en ervaring een enorme steun in de rug', beseft het Schriekse nummer elf.

Lang wachten

Het laat zich raden dat hij zich de overstap naar geel-blauw geen minuut heeft beklaagd.

'De sfeer is hier optimaal. Dat is niet alleen aan de goede resultaten te danken. Iedereen schiet hier met iedereen goed op. De inbreng van trainer Filip Pelgrims is niet onbelangrijk. Hij staat zeer dicht bij zijn spelers', zo zegt Romand nog.

Met tot zondag een gemiddelde van vijf goals per wedstrijd gooit Schriek hoge ogen. Stevent geel-blauw recht af op de titel?

'Dat is toch de bedoeling', is René Romand duidelijk. Het zou dan zijn tweede titel zijn. 'Ik speelde al eerder kampioen met Turnhout in vierde klasse', herinnert hij zich.

Schriek was zondag ook de betere van Hoboken, voor velen de gedoodverfde titelkandidaat.

'Wij waren zeker baas', meent Romand. 'We hadden ook de meeste kansen, maar moesten lang wachten op de beslissende treffer, want we hadden pech bij de afwerking.'

'Maar eens dat doelpunt er was, voelde je ook dat we de wedstrijd zouden winnen. Hoboken legde zich bij de stand van zaken ook neer.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio