Schoten Stikt is het grootste naaikransje

Schoten Stikt is het grootste naaikransje

Foto: jaa

SCHOTEN - Schoten Stikt is met zestig leden niet langer alleen het hipste, maar ook grootste naaikransje van de hele provincie. 'Naald en draad' anno 2012.

Tinne Michielsen, Elke Swift, Anke Swerts, Clarisse De Smedt, Inge Van Leuven en de andere Schotense Stiksters van het eerste uur hielden deze week een meet & greet in het Cogelshof, waar de dames twee keer per week samenkomen om kleertjes te maken, tips uit te wisselen en ook gewoon om gezellig te kletsen bij koffie en koekjes. Met meer dan tachtig bezoekers werd het een overrompeling.

Hype

Wat vorig jaar bescheiden begon als een try-out van enkele jonge mama's die opnieuw zelf aan de slag wilden met de elektrische naaimachine en breinaalden, groeide uit tot een hype. Aan de berg kleurrijke rokjes, broekjes en kleedjes is te merken dat de jonge dames niet alleen veel plezier maakten, maar ook al aardig wat bijleerden

'Schoten Stikt telt nu zestig leden en die komen lang niet meer alleen uit Schoten zelf, maar uit heel de provincie', vertelt Tinne Michielsen. 'Ondertussen werken we met vaste stoffenleveranciers zoals Bambiblauw en Creadroom. We hopen nog veel meer creatieve ladies naar Schoten Stikt te halen. Nieuwe ideeën en patronen zijn altijd welkom.'

Schoten Stikt is niet alleen in het getouw voor de eigen kleerkast of kindjes. Tijdens de meet & greet haalden de handige mama's met de verkoop van restjes en oude stofjes 115 euro op voor Matthis, een kindje uit Kapellen dat aan kanker lijdt.

http://schotenstikt.blogspot.com/

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio