'Slechte start bijna uitgewist'

VOETBAL 1ste KLASSE CHARLEROI - LIERSE Tot grote tevredenheid van Eric Van Meir houden Kawashima en de verdediging van Lierse de nul

VOETBAL 1ste KLASSE CHARLEROI - LIERSE Tot grote tevredenheid van Eric Van Meir houden Kawashima en de verdediging van Lierse de nul

'Ik wil iedereen en zeker mijn fans nog gelukkiger maken', vertelt de Japanse international Eiji Kawashima.Belga Foto: © JOHN THYS

LIER - Eerste overwinning en voor het eerst dit seizoen ook de nul gehouden. De euforie bij Lierse was groot na de zege in Charleroi. Eric Van Meir gaf de spelersgroep prompt twee dagen vrij. 'Eindelijk werden we beloond voor de inspanningen', zegt doelman Kawashima.

De Japanse nationale doelman incasseerde dit seizoen al zeventien doelpunten. Hoewel hem te weinig verwijten viel, voelde hij er zich niet lekker bij. 'Ik had de slechte resultaten van Lierse op voorhand niet verwacht', geeft Eiji Kawashima eerlijk toe.

'Maar goed. Na de trainerswissel verloren we nog niet en de ploeg nam een nieuwe start. Waarbij we ons best niet te veel focussen op te ambitieuze doelstellingen op langere termijnen. We bekijken het beter van wedstrijd tot wedstrijd', zegt de doelman.

'het zelfvertrouwen dat we opdeden na Anderlecht, kreeg in Charleroi niet meteen een vervolg. De eerste helft was ondermaats. In de tweede helft, na een donderbreek van de trainer, stonden we met een betere mentaliteit op het veld', laat de sympathieke Japanner verstaan.

Uitdagingen

'Onze verdedigers en ik waren erop gebrand om geen doelpunt te slikken en hadden dat ook voor de wedstrijd tegen elkaar gezegd. Je begrijpt dat de opluchting groot is. Voor Lierse, het team en mezelf zijn de uitdagingen in de toekomst groot.'

'Ik wil iedereen en zeker mijn fans nog gelukkiger maken', vertelt de Japanse international die in Japan ontzettend populair is en al twee maanden lang, elke wedstrijd weer, intensief gevolgd wordt door een horde Japanse journalisten.

Eric Van Meir, die met vier op zes zijn start allesbehalve gemist heeft, haalt opgelucht adem.

'Let niet op mijn stem. Die ben ik in de kleedkamer verloren. Ik was dan ook bijzonder boos tijdens de rust. We verloren in de eerste 45 minuten te veel duels en er was te weinig agressiviteit.'

'Ons doelpunt doet me plezier. Vooral omdat we dat soort automatismen op training ingestudeerd hebben', merkt Van Meir tevreden op.

Schrik

'Ik heb mijn spelersgroep ook op het hart gedrukt dat schrik nergens voor nodig was. Je moet in het moderne voetbal durven spelen. Als je geen initiatief neemt en voortdurend achter de bal loopt, is het spelletje niet meer leuk', benadrukt de ex-international.

Eric Van Meir tempert ook het overdreven enthousiasme.

'We zijn nog nergens. De slechte start is bijna uitgewist. Maar nu begint het echt. We moeten de komende weken en maanden bevestigen. Het belangrijkste was niet te verliezen in Charleroi. Ik wilde mijn ploeg niet opzadelen met de immense druk om te winnen. Dat we tegen ex-club, op Mambourg dan nog, met de drie punten naar huis gaan, is een enorme opsteker', beseft Eric Van Meir.

Hij miste overigens in de zespuntenwedstrijd niet alleen Tomasz Radzinski, maar ook Wesley Sonck en Benjamin Nicaise.

'Drie sterkhouders. De vervangers deden het uitstekend. Dat zadelt mij zaterdag tegen Cercle Brugge met een luxe-probleem op', knipoogt de opvolger van Aimé Anthuenis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio