ATLETIEK

Hanna Mariën blijft op zoek naar WK-ticket

BORSBEEK - De vrouwen van het aflossingsteam op de 4x100 meter blijven op zoek naar een WK-ticket. Ook in Luik konden ze niets aan hun ongunstige situatie veranderen.

Wegens een blessure van Justine Desondre kwam het viertal er zelfs niet in actie.

‘We werden in Luik getroffen door overmacht', zegt een ontgoochelde Hanna Mariën. ‘Justine viel tijdens de opwarming uit en er was geen reserveloopster om haar plaats in te nemen. Nu was het weer sowieso ongunstig, maar we stonden wél alle vier scherp om onder de 43.90 te duiken.'

De tijd begint wél te dringen om de kwalificatie voor het WK in Zuid-Korea af te dwingen. Voor 15 augustus de klus geklaard zijn.

'30 juli wordt er in extremis nog een 4x100 meter ingelast tijdens de Flanders Cup in Gent', vertelt de sprintster uit Borsbeek.

‘Als we ons daar niet kwalificeren, hebben we nog twee weken de tijd om iets te verzinnen. Maar ik geloof in een goede afloop.'

‘Er loopt nog voldoende talent rond in België om ons te plaatsen voor het WK én om in Daegu een goed figuur te slaan. Hopelijk blijven we de komende weken van pech gespaard. Dan zal alles wel in de plooi vallen', besluit Mariën.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio