Francky Dury in het verweer

'Tactisch verdiend punt'

Het Ottenstadion is stilaan gewijde grond voor Zulte Waregem. De Europese successen tegen Lokomotiv Moskou en Sparta Praag liggen nog vers in het geheugen, en in competitieverband was de fusieclub er evenzeer succesvol (1- 3 winst en 1-1 gelijk, red.).

'Hier hebben we geschiedenis geschreven', zo herinnerde een spandoek in het bezoekende vak. Maar geschiedenis schreef Zulte Waregem zaterdag na de zielige 1-1 allerminst. Met betonvoetbal pleegde Dury een hold-up. De trainer blies achteraf warm en koud.

Hij excuseerde zich een beetje. 'Toegegeven, het doel heiligde de middelen. Daarom koos ik voor een dubbele verdedigende gordel. De eerste twee matchen speelden we om te winnen en haalden we nul op zes. Daarna voetbalden we twee keer om niet te verliezen. Resultaat: vier op zes, mijn spelers mogen naar Waregem Koerse.'

Anderzijds probeerde de bezoekende coach ook zijn gelijk te halen. 'Dit punt is tactisch verdiend', zei hij. 'Gent had meer balbezit. Maar we zijn niet naar hier gekomen voor balbezit, wel om kansen af te dwingen. En die waren er meer voor ons dan voor Gent. Met opzet liet ik de twee centrale verdedigers van Gent veel aan de bal. Op de flanken wilde ik dan weer vermijden dat zij in de meerderheid kwamen. Dat lukte aardig, in elke zone hadden we een mannetje meer. Van Maric en Stoica had ik geen schrik. Dat is ook uitgekomen, we hebben ze niet gezien. Net zo min als Olufade trouwens.' (mre)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.