Resultaten eerste stadsdebat over Roeselare in 2030 gebundeld in Krant van de Toekomst

Roeselare droomt van meer groen en vlot verkeer

Roeselare droomt van meer groen en vlot verkeer

In debatgroepjes bogen Roeselarenaars zich over de haalbaarheid van de dromen van stadsgenoten.sbr Foto: © SBR

ROESELARE - Hoe moet Roeselare er uit zien in 2030 en hoe kan dat gerealiseerd worden? Dat was zaterdag de belangrijkste vraag tijdens het eerste stadsdebat.

Wie zaterdag op de Grote Markt wandelde, kon makkelijk zien dat er wat te beleven viel. Wie wou, kon op het water drijven in grote opblaasbare ballen, of zich laten lanceren van een grote helling. De luchtbellen stonden synoniem met de dromen van de Roeselarenaren. Dromen die in tentjes op de markt visueel voorgesteld werden. Dromen rond ademen, ontmoeten, genieten, bewegen, groeien en schitteren in de stad.

Dit voorjaar kregen alle Roeselarenaars de kans om hun dromen voor de stad kenbaar te maken. Zaterdag gingen zowat zeventig mensen aan de slag met die dromen. Ze zochten uit hoe ze van de dromen werkelijkheid konden maken. Daarvoor werden de deelnemers onderverdeeld in debatgroepen. Elk met een eigen onderwerp.

'Wij buigen ons over bewegen in de stad. Dat betekent verkeer, maar ook ontspannen en makkelijk informatie terugvinden om te kunnen bewegen', vertellen deelnemers Bart Cappoen en Dirk Verhack. Een heikel thema, want al tijdens het verzamelen van de dromen bleek dat mobiliteit in de stad en groen in het centrum de meest populaire thema's waren. Een verkeersvrije Grote Markt zou een van de mogelijkheden zijn om die twee thema's te bewerkstelligen. Een optie die door de aanwezigen overwegend positief onthaald wordt.'

Krant van de Toekomst

'We doen mee aan het stadsdebat omdat we de kans krijgen om mee over de toekomst van de stad te beslissen. Als inwoner van Roeselare kunnen we op die manier de stad op lange termijn mee helpen sturen en vormgeven.'

De resultaten worden binnenkort gepubliceerd in de Krant van de Toekomst, die elke Roeselarenaar in juni in de bus krijgt.

In oktober, na de gemeenteraadsverkiezingen, krijgt de nieuwe bestuursploeg de wensen van de Roeselarenaars overhandigd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio