Westerlo na twee minuten met tien

Standard moest tegen tien man van Westerlo tot het slot zwoegen voor Pocognoli de enige treffer maakte.

Nico Van Kerckhoven kreeg na twee minuten al rood voor een fout op de doorgebroken De Camargo. Die ging makkelijk liggen.

Westerlo was van slag en Standard versierde enkele mooie kansen in de eerste 20 minuten. Carcela kon net niet bij een splijtende pass van Witsel. Op het kwartier werd opnieuw Carcela diep gestuurd, maar De Winter kwam gepast uit. Even later miste Daerden een dot van een mogelijkheid. Hij had tijd om zijn haar goed te leggen na een mooie actie en pass van Carcela, maar besloot zwak centraal op doel. Nadien ging de storm tot de rust liggen.

Vijf minuten in de tweede helft claimde Witsel een strafschop na een licht contact. Op schoten van invaller Nicaise en Steven Defour moest De Winter zijn kunnen tonen, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet.

Standard drukte tot twee minuten voor tijd Sébastien Pocognoli een afvallende bal tegen de netten trapte. Meteen zijn eerste treffer voor Standard.

Van Hout begon als spits, maar na twee minuten moest hij centraal achterin depanneren. Tien minuten later stond Van Hout weer in de spits. De resterende 70 minuten speelde hij beresterk centraal in de verdediging. Wat Standard in aanvallend opzicht tegen tien man liet zien, was play-off 1 onwaardig. Dalmat kreeg bij zijn vervanging een striemend fluitconcert over zich heen. Joeri Van De Velde (6) trok rood voor Van Kerckhoven, alhoewel De Camargo zich in die fase al te gemakkelijk liet vallen. Floot geen fout op doelman De Winter bij de goal van Pocognoli.

Corrigeer