Sneukelhoevetocht tijdens Kapelhoekkermis

ZULTE - De wijkkermis van de Kapelhoek is dit weekend aan zijn 32ste editie toe. Dat betekent alweer drie dagen feest in en rond een grote tent.

Op vrijdag 11 mei openen de kinderen van de wijkschool de driedaagse met hun optreden vanaf 20 uur. Nadien volgen de playbackshow en het vrij podium. Zaterdag 12 mei opent met een, alleen al taalkundig, opmerkelijke activiteit: een vinkenzetting in de Kraaidreef. Om 14 uur is er het eerste Kapelhoek Motortreffen: een begeleide tocht van 100 kilometer langs Vlaamse wegen in een organisatie van de Zultse Bikers Gang.

Om 21 uur volgt de tweede editie van Zulte Zingt. Twaalf Zultse verenigingen jagen, begeleid door de coverband Vanairs, schlagers van vroeger en nu door de feesttent. Gratis toegang, ambiance gewaarborgd.

Zondag 13 mei worden alle moeders en, bij uitbreiding, alle vrouwen, verwend met een ontbijt van champagne, gekookte eitjes, brood en croissants. Koken hoeft niet, vanaf 11.30 uur kan iedereen aanschuiven voor het eetfestijn (7/15 euro).

Om 13.30 uur start de bekende Sneukelhoevetocht: wandelen (6 kilometer) en fietsen (25 kilometer) met geregeld een halte voor een lekkernij, een hapje en een drankje.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio