Belgisch voetbal - Germinal Beerschot wint dankzij Sterchele en Losada

BRUSSEL - (Belga) Germinal Beerschot haalde het vrijdagavond met 3-0 van Roeselare in de eerste wedstrijd van de 34e en laatste speeldag in de Belgische voetbalcompetitie. François Sterchele scoorde 8 minuten voor de rust met een mooie kopbal de 1-0, de Argentijn Losada maakte in het slotkwartier nog twee kopbalgoals.
De 3-0 was een mooi afscheidscadeau voor thuiscoach Marc Brys, die volgend seizoen plaats moet maken voor Harm Van Veldhoven. Voor Sterchele was het eveneens een speciale match: hij scoorde zijn 21e treffer van het seizoen en komt zo alleen aan de leiding in de topschuttersstand met 1 goal meer dan Ogunsoto van Westerlo. Dat speelt zaterdag wel nog thuis tegen AA Gent. En ook Mémé Tchité (19) krijgt zaterdag op Bergen nog kansen om te scoren. Na 34 matchen eindigt Germinal Beerschot met 51 punten en wipt zo nog net over Club Brugge (50) naar de zesde plaats. Club mag wel nog de derby tegen Cercle afwerken. Roeselare totaliseerde 39 punten en is voorlopig tiende. (VAK)
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.