Total opent eerste waterstoftankstation in België

BRUSSEL -De Franse petroleumgroep Total heeft een eerste waterstofpomp geïnstalleerd in Anderlecht. Het gaat slechts om een voorlopige installatie. Total heeft echter officiële aanvragen ingediend en hoopt de komende weken de toelatingen te verkrijgen voor een definitief tankstation.
Dat schrijft de Franstalige krant L'Echo dinsdag. De eerste waterstofpomp kadert in een project dat de groep ontwikkelt in associatie met BMW en The Linde Group, een van de wereldleiders in de productie en engineering van industriële gassen.

Om de waterstoftechnologie te ontwikkelen heeft BMW een honderdtal eenheden van het model 'Hydrogen 7' gecreëerd, dat de autoconstructeur aanbiedt aan bekende mensen, zoals Brad Pitt, die goed geplaatst zijn om er reclame voor te maken.

In België bood BMW twee van die modellen aan de Europese Commissie aan. Het is om die twee unieke voertuigen te bevoorraden dat Total zijn eerste waterstoftankstation geopend heeft in België.

Het is slechts het derde station ter wereld. Het definitieve tankstation zal in de min of meer nabije toekomst autobussen voorzien van waterstofgas.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees