Bosbranden Spanje en Frankrijk jagen duizenden op de vlucht

Bosbranden Spanje en Frankrijk jagen duizenden op de vlucht
MADRID - Bij bosbranden in Spanje en Frankrijk moesten duizenden mensen geëvacueerd worden.
In de Spaanse provincie Tarragona zijn woensdag 3.000 mensen uit vijf woonwijken en twee campings geëvacueerd wegens een grote brand. Dat meldt de regionale brandpreventie- en bestrijdingsdienst. Dit was de eerste grote natuurbrand van deze zomer in Spanje.

De brand ontstond aan het begin van de middag. Er werden 28 brandweerkorpsen ingezet. Dinsdag werd bij een kleinere brand in de provincie Barcelona 10 hectare natuur in de as gelegd. Elke zomer gaat in Spanje heel wat natuur in vlammen op. Vorig jaar verbrandde in het land bijna 140.000 hectare terrein.

Een bosbrand in Mandelieu-la-Napoule in het zuidoosten van Frankrijk heeft meer dan 1000 hectare natuur verwoest. Bij een tweede brand in Muy, in dezelfde regio, moesten 1.800 kampeerders van zes campings worden geëvacueerd. Zo’n 300 mensen, onder wie veel buitenlandse toeristen, zijn opgevangen in Roquebrune-sur-Argens. Er werden tussen de 500 en 1000 mensen ingezet om de branden te bestrijden. Er vielen geen gewonden.

Belgen

Een aantal Belgen in Spanje heeft al contact opgenomen met hun reisbijstandsverzekering, zegt François Dumont van Buitenlandse Zaken. De Vlaamse Automobilistenbond (VAB) kreeg woensdag telefoon van twee gezinnen die geëvacueerd waren uit hun camping in Spanje. Een van die gezinnen mocht intussen terugkeren naar de camping en heeft geen schade geleden. Het andere gezin heeft niets meer laten weten, wat er volgens Maarten Matienko van VAB waarschijnlijk op wijst dat ook die familie geen schade heeft geleden door de brand. Touring ontving nog geen oproepen van landgenoten.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees