'Socio's' plannen overname voetbalclub Liverpool

BRUSSEL - De supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool broeden op een overnameplan. Liverpool is nu het speeltje van de Amerikaanse miljardairs George Gillet en Tom Hicks. Die namen de club in 2007 over voor 470 miljoen pond, maar dat zint de fans van de 'Reds' niet. Dat meldt de BBC.
De organisatie 'Share Liverpool FC Group' zal binnenkort de concrete overnameplannen bekendmaken. Zo'n 100.000 Liverpool-fans uit de hele wereld zouden gemobiliseerd moeten worden.De volledige details van het voorstel zijn niet bekend, maar elke supporter die in het zakenmodel wil stappen, zou zo'n 5.000 pond moeten investeren.

Dat zou de oorlogskas van de fans op 500 miljard pond brengen. Daarmee willen ze de overname financieren, evenals de bouw van een nieuw stadion. Binnenkort zal op de website www.shareliverpoolfc.co.uk meer uitleg te vinden zijn.

Indien de supporters hun plan kunnen doordrukken, zou Liverpool de weg inslaann van onder meer Barcelona. Ook daar hebben de fans, de 'socio's', een belang en dus inspraak in de club.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.