Jonathan Walasiak ruilt Standard voor Moeskroen

MOESKROEN - Jonathan Walasiak verlaat Standard Luik voor Excelsior Moeskroen. De 25-jarige middenvelder tekende donderdag een contract bij de Henegouwse eersteklasser tot het einde van het seizoen.
Walasiak werd opgeleid bij Standard en bleef er tot 2006. Hij speelde 135 wedstrijden en scoorde 19 doelpunten voor de Rouches. In 2006-2007 werd hij uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Metz, maar hij kwam er nauwelijks aan spelen toe.

Walasiak keerde terug naar Standard, maar kreeg dit seizoen ook bij de Luikenaars geen speelgelegenheid. Zes keer (vier caps) werd Walasiak voor de Rode Duivels geselecteerd.

Sinds de aanstelling van Enzo Scifo als nieuwe trainer is Walasiak de achtste versterking voor Moeskroen, na Alin Stoica (AA Gent), Walter Baseggio (Anderlecht), Gonzague Vandooren (Genk), Asanda Sishuba (Sint-Truiden), Hamdi Harbaoui (Tun/Espérance Tunis), Zvonimir Deranja (Kro/Libourne) en Jan Slovenciak (Slk/Senec).
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.