DEME krijgt contract voor verdieping Panamakanaal

BRUSSEL - De afdeling Dredging International van de Belgische baggergroep DEME heeft van de Autoridad del Canal de Panamá (ACP) een contract gekregen voor de verbreding en verdieping van een belangrijk gedeelte van het Panamakanaal aan de kant van de Stille Oceaan (Panama City/Balboa). Dat meldt de groep woensdag.
Het gaat om een contract met een waarde van meer dan 177 miljoen dollar (113 miljoen euro) en een uitvoeringstermijn van vier jaar. Later dit jaar zal ACP de bouw toewijzen van een nieuw sluizencomplex, waarvan het design door Belgische bedrijven opgesteld werd. Dredging International zal instaan voor de verbreding en verdieping van het bestaande kanaal en het bouwen van de toegang tot de nieuw te bouwen sluizen aan de Pacifische kant van het kanaal.

Op die plaats moet een minimale breedte van 225 meter gerealiseerd worden en een diepgang van 15,1 meter. In totaal zal Dredging International 9,07 miljoen kubieke meter baggeren, waarvan een grote hoeveelheid zeer harde rots met behulp van explosieven. De baggeraar was eerder ook al betrokken bij alle fasen van de bouw, latere verbreding en verdieping van het Suezkanaal.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees