Jongen hielp zijn papa bij klusjes op het landbouwbedrijf

Nander (9) sterft onder omgekantelde heftruck

Nander (9) sterft onder omgekantelde heftruck

Foto: perslimburg.be

GINGELOM - De 9-jarige Nander Herbots, die zaterdag, om een nog onduidelijke reden, onder een heftruck in een beek in Gingelom terechtkwam, is zondagochtend aan zijn verwondingen bezweken in Leuven.

Aan de Kruisstraat in Muizen (Gingelom) is zaterdag de 9-jarige Nander Herbots onder een heftruck terechtgekomen. Het jonge slachtoffertje overleed zondagmorgen omstreeks 1.30 uur in het UZ Leuven aan zijn verwondingen.

De vorklift kantelde zaterdag omstreeks 17 uur om een nog onbekende reden in een beek op de terreinen van het landbouwbedrijf van het gezin.

'Vader Gunter was even naar binnen gelopen nadat hij en Nander een klusje opknapten. De jongen bleef achter in de buurt van de heftruck, die om een nog onduidelijke reden in een beek op het erf kantelde. Het slachtoffertje kwam onder de vorkheftruck vast te zitten in het water', klinkt het bij de brandweer van Sint-Truiden.

'Gunter raakte gealarmeerd door het geroep en het getier van Nander en snelde naar buiten', weet een naaste kennis van het gezin. 'Hij verwittigde de hulpdiensten en maakte meteen een ketting vast aan de vorklift. Zo trachtte hij het zware voertuig met een tractor weg te trekken. Ondertussen waren ook de overburen komen helpen.'

'De hulpdiensten waren erg snel ter plaatse. Met man en macht werd de heftruck weggetrokken en de hulpverleners en de urgentiearts waren ongeveer een half uur met de kleine Nander bezig', zegt de kennis, die alles van op afstand zag gebeuren. 'Zaterdagavond was er nog een sprankeltje hoop, nu is de goedlachse Nander niet meer.'

Nander werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Leuven. Hij had onder meer een gebroken bekken en een gescheurde milt opgelopen. Hij overleed 's nachts aan zijn verwondingen.

'Je kan de pijn niet omschrijven', zegt Gert Herbots, de oom van Nander. 'We zijn er allemaal kapot van.'

Nander droomde ervan in zijn vaders voetsporen te treden op het landbouwbedrijf. Hij deed niks liever dan zijn papa helpen op de velden en met klusjes op het erf.

Corrigeer

MEER NIEUWS