Ségoléne Royal nog geen voorzitter Franse socialisten

Ségoléne Royal nog geen voorzitter Franse socialisten
REIMS - De leiding van de Franse socialistische partij (PS) is niet tot een akkoord kunnen komen over de politieke oriëntatie van de partij noch over de naam van de nieuwe voorzitter. Dit meldden Martine Aubry en Benoît Hamon, twee leden van de partijleiding, na een belangrijke vergadering die de PS hield in de nacht van zaterdag op zondag.
De "beslissingscommissie", belast met het maken van een synthese tussen de verscheidene moties van het Congres, "is er niet in geslaagd een synthese rond Ségolène Royal te maken", bevestigde Benoît Hamon, die tot de linkervleugel van de partij behoort.

"Ze is er in deze fase niet in geslaagd uit te steken boven de verzameling" van de drie andere belangrijkste moties (die van Bertrand Delanoë, de burgemeester van Parijs; die van Martine Aubry, de burgemeester van Lille en die van Benoît Hamon), voegde hij eraan toe. "De militanten hebben vanaf volgende donderdag het woord (tijdens een stemming waarbij de nieuwe voorzitter verkozen wordt).

Mijn uitgestrekte hand aan de andere partners werd niet aangenomen", verklaarde Royal aan de pers. Royal was het vrijdag op het Congres van Reims vanaf het begin oneens met de andere moties.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees