Nog altijd 42 mijnwerkers vast in ondergelopen mijn

PEKING - PEKING - Meer dan tweehonderd reddingswerkers waren zondag nog bezig met pogingen om 42 mijnwerkers te redden die sinds vrijdagavond vastzitten in een ondergelopen mijn. De Chinese instanties hebben de hoop nog niet opgegeven.

De eigenaar van de steenkoolmijn is met andere verantwoordelijken gevlucht. De Sigou-mijn in Xin'an, in de Centraal-Chinese provincie Henan, had geen uitbatingsvergunning.

Volgens Zhao Xiaoli, adjunct-directeur van het comité Xin'an, is er nog hoop overlevenden te vinden. Dit mijnongeval deed zich voor gelijktijdig met een ander incident in het zuidwesten van China waar 16 mijnwerkers het leven lieten. Precies een week geleden kostte een andere mijnexplosie in de stad Qitaihe het leven aan 169 mensen.

De autoriteiten van de provincie Heilongjiang, waar het incident zich voordeed, hebben zonder verbeterde veiligheidsvoorwaarden de sluiting bevolen van 200 kleine mijnen tegen eind dit jaar. Een verantwoordelijke van de centrale regering kondigde zaterdag de sluiting aan van 4.000 kleinere mijnen per jaar en dit gedurende de drie komende jaren.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees