Meerdere (ex-)La Louvière-spelers gehoord door KBVB

LUIK - Wagneau Eloi, Mario Espartero, Michaël Cordier, Olivier Guilmot en Laurent Montoya, vijf (ex-)spelers van voetbalclub la Louvière, zijn maandagavond tussen 18u en 21u op de Luikse provinciale zetel van de Belgische voetbalbond (KBVB) ondervraagd over de wedstrijd Lierse-La Louvière (7-0) van vorig seizoen.

Een zesde speler die was opgeroepen in het kader van het onderzoek naar de mogelijke gokfraude in het Belgische voetbal, kwam niet opdagen. De voetballers waren na afloop karig met commentaar. Eloi (nu Roeselare) herhaalde wat hij tien dagen geleden al over de partij op Lierse had gezegd: dat de spelers van La Louvière die wedstrijd hadden geboycot omdat hun salaris al een tijd niet was uitbetaald. ,,Ik was niet op de hoogte van een verkochte match en heb geen cent gekregen." Mario Espartero (nu FC Brussels) weigerde elke commentaar.

Doelman Michaël Cordier ontkent elke betrokkenheid bij een boycot. De verdedigers Olivier Guilmot en Laurent Montoya wilden enkel bevestigen dat de vragen enkel betrekking hadden op de wedstrijd Lierse-La Louvière. Woensdag worden er nog eens zes spelers gehoord in Luik. Daarbij onder meer Benoît Daniel, de reservedoelman van La Louvière, die maandag al aanwezig was in Luik.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.