Delhaize-supermarkten voortaan vanaf 8.30 uur open

Delhaize-supermarkten voortaan vanaf 8.30 uur open

De Pixar-stickeractie die nu bij Delhaize loopt, zal de smurfenmanie van vorig jaar wellicht overtreffen, maar over het effect op de verkoop geeft de supermarktketen voorlopig geen cijfers. Foto: © Photo News

Vanaf vandaag openen alle supermarkten van Delhaize om 8.30 uur de deuren. De winkelketen wil op die manier de toegankelijkheid van de winkels verhogen. Tot nu toe waren slechts 41 supermarkten van Delhaize al om 8.30 uur open. Nu komen daar alle overige supermarkten bij die vroeger pas om 9 uur open gingen.

Hierdoor hebben vanaf maandag 3 april alle 128 Delhaize-supermarkten in België dezelfde openingsuren: van maandag tot zaterdag van 8.30 uur tot 20 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 21 uur.

,,Het is een service naar onze klanten toe, meer specifiek naar de klanten die voor ze naar hun werk vertrekken nog inkopen willen doen", aldus Delhaize. Concrete verwachtingen rond meerkosten en -baten door de langere openingstijden heeft Delhaize niet.

,,Uiteraard brengt een vroeger openingsuur meerkosten zoals elektriciteit en personeel met zich mee omdat de werkdag langer duurt, maar wij verwachten geen grote impact op de resultaten", zegt Katrien Verbeke, woordvoerster van Delhaize. Ook zullen er geen extra aanwervingen worden gedaan. De klanten zullen via een affichecampagne op de hoogte gebracht worden van de nieuwe openingsuren.

Andere ketens volgen niet

De winkelketens Colruyt en Carrefour zijn niet van plan om in de nabije toekomst al hun filialen om 8.30 uur te laten openen. ,,Sommige GB-winkels in ons aanbod gaan al om 8.30 uur open, maar dat hangt af van de plaatselijke vraag", zei Geneviève Bruynseels van Carrefour Belgium.

Bij Colruyt gaan de winkels om 9 uur open. ,,Onze OKay-vestigingen openen allemaal wel al om 8.30 uur", aldus algemeen directeur Luc Rogge. ,,Er zijn altijd wel mensen die een vroegere opening wensen en we houden die vraag in het oog, maar we zijn niet van plan om in de nabije toekomst de openingsuren te veranderen."

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees