Geen maat op Stefan Everts op derde BK-manche in Neeroeteren

NEEROETEREN - (Belga) Er stond zondag in Neeroeteren geen maat op Stefan Everts in de derde manche van het Belgisch kampioenschap motorcross. De negenvoudige wereldkampioen won de drie reeksen en liet de concurrentie daarmee ruim achter zich. Kevin Strijbos werd tweede, Steve Ramon derde. In de stand van het Belgisch kampioenschap vergroot Strijbos zijn voorsprong op Ramon tot 23 punten. Everts is derde op 47 punten.
Everts nam in schoonheid afscheid van 'zijn' publiek in Neeroeteren. Hoewel hij in geen van de drie reeksen een kopstart lukte en het op het technische circuit moeilijk voorbijgaan is, kon hij in elke reeks vrij makkelijk en snel de wedstrijd naar zijn hand zetten. De Suzukirijders Ramon en Strijbos moest zich in alle drie de reeksen neerleggen bij de overmacht van Everts. "Stefan was echt veel te sterk, hoewel we zijn tempo wel aankonden, zat er voor ons niets meer in dan voor de ereplaatsen te strijden", beaamde het duo. (lim)
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.