Rondtrekkende dieven komen uit het Oosten

BRUSSEL - De meerderheid van de rondtrekkende dieven die in België worden opgepakt, zijn afkomstig uit Roemenië (22 procent), ex-Joegoslavië (23 procent) en Albanië (21 procent). Dat blijkt uit een studie van de federale politie, zo schrijft La Dernière Heure donderdag.
De criminelen hebben vier goed uitgestippelde doelen voor ogen: woninginbraken, ramkraken, inbraken in administratieve diensten (voor paspoorten en visa) en ladingdiefstallen langs de autosnelwegen. Volgens Eddy De Raedt van de federale politie werken de dieven op vier assen doorheen België.

Het gaat om de as Brussel/Vlaanderen voor woningdiefstallen en ramkraken, de as Brussel/Wallonië voor ladingdiefstallen, de as Antwerpen/Vlaanderen eveneens voor woningdiefstallen en ramkraken en tot slot de as Duitsland/Wallonië voor gewelddadige misdrijven.

Voorts blijkt uit de studie ook dat de gemiddelde leeftijd van de daders 26,8 jaar is en dat juwelen, gsm-toestellen, kledij, cash geld, horloges, computers en ander informaticamateriaal het vaakst gestolen worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees