Lazard positief over bod Mittal

BRUSSEL - BRUSSEL - De zakenbank Lazard is positief over de fusieplannen voor Mittal en Arcelor. Dat blijkt uit het onderzoek van de zakenbank naar de industriële projecten van beide staalgroepen, bevestigt de Vlaamse minister-president, Yves Leterme (CD&V).
Dat schrijft De Tijd donderdag. Uit het rapport blijkt dat de stand-alone strategie van Arcelor houdbaar is. Er worden wel vraagtekens geplaatst bij het uitbetalen van een superdividend voor 5 miljard euro. Het project van Mittal Steel komt volgens Lazard neer op de uitbouw van de staalgroep tot het nummer één van de wereld.

Mittal wil alle engagementen van Arcelor overnemen en in België zelfs nog een stap verder gaan. Leterme wijst erop dat Mittal bij een overname van Arcelor de inox-divisie van roestvrij staal naar een hoger rendement wil leiden. Vlaanderen krijgt daarin een belangrijke rol. Mittal wil een installatie van het Luxemburgse Dudelange overbrengen naar Genk, waar ALZ is gevestigd. Mittal noemt Sidmar in Gent 'state of the art'. Er zal verder in worden geïnvesteerd. Dat is ook het geval voor staalkenniscentrum Ocas.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees