Amerikaanse bokslegende Floyd Patterson overleden

NEW PALTZ - (Belga) De Amerikaanse bokslegende Floyd Patterson is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. De ex-wereldkampioen bij de zwaargewichten en olympisch kampioen bij de middengewichten leed aan de ziekte van Alzheimer en had prostaatkanker.
Patterson, die in zijn carrière 55 zeges (waarvan 40 met KO), 8 nederlagen en 1 onbeslist duel bijeenbokste, was 17 jaar toen hij in 1952 in Helsinki olympisch goud bij de middengewichten veroverde. Een jaar later werd hij prof. In 1956 won hij de titel bij de zwaargewichten. Nadat titelhouder Rocky Marciano een punt achter zijn carrière zette, haalde hij het in een titelkamp met KO van Archie Moore. Met zijn 21 jaar en 10 maanden was hij op dat moment de jongste wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten. In 1959 werd hij verslagen door de Zweed Ingemar Johansson, maar een jaar later kroonde hij zich opnieuw tot wereldkampioen. In 1962 verloor Patterson zijn titel aan Sonny Liston. Tien jaar later bokste hij zijn laatste kamp. Hij verloor ze tegen zijn landgenoot Mohammed Ali. (DCM)
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.