Olivier Rochus geplaatst voor tweede ronde

Olivier Rochus geplaatst voor tweede ronde
Olivier Rochus (ATP 30) heeft zich op de gravel in Parijs geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Belg, het 27ste reekshoofd, haalde het in de eerste ronde van de Fransman Jean-Christophe Faurel (ATP 147) na 1u50 met 6-1, 6-4 en 6-2.

Olivier Rochus speelt in de tweede ronde tegen de Tsjech Jiri Vanek (ATP 100). Die versloeg vanmiddag in de eerste ronde de Fransman Nicolas Mahut (ATP 80) met 6-3, 7-6 (7/3), 6-7 (5/7) en 7-6 (7/3).

De 25-jarige Rochus kende in de eerste set weinig problemen met zijn Franse leeftijdsgenoot, die aan het tornooi mocht deelnemen met een ’wild card’. Dankzij breaks in de tweede en zesde game snelde de sterk spelende Auvelaisien in 27 minuten naar 6-1 setwinst.

In de tweede set leek Olivier Rochus op zijn elan verder te gaan. Al in de derde game snoepte hij Faurels opslag af. Maar omdat de Fransman daarna zijn spelniveau opkrikte, bleef het bij één break, genoeg voor 6-4 setwinst na 44 minuten.

Set drie verliep aanvankelijk volgens het scenario van de vorige set. Opnieuw ging Rochus door de service van zijn opponent in de derde game. Beide mannen behielden vervolgens hun opslag, waarna Rochus bij 4-2 een tweede keer brak en vervolgens de set en wedstrijd uitserveerde: 6-2.

Corrigeer