2 doden bij aanslag op homocentrum in Tel Aviv

2 doden bij aanslag op homocentrum in Tel Aviv

Foto: rr

TEL AVIV -

Een schietpartij bij een centrum van de homoseksuele gemeenschap in Tel Aviv heeft zaterdagavond aan twee mensen het leven gekost. Elf anderen raakten gewond.

Twee slachtoffers - een jonge vrouw en een jonge man - waren op slag dood. Het ziekenhuis meldde aanvankelijk dat er ook een derde dodelijk slachtoffer was gevallen, maar dat bleek onjuist. Wel zijn drie van de gewonden er ernstig aan toe.

Een gemaskerde, in het zwart geklede man opende het vuur op een groep jonge homomannen en lesbiennes die bij het gebouw verzameld waren. Daarna sloeg hij op de vlucht.

Volgens woordvoerders van de homoseksuele gemeenschap in Tel Aviv gaat het om een homofobe aanslag. Ook minister van Binnenlandse Veiligheid Yitzhak Aharonovitch is die mening toegedaan, zo viel op de militaire radio te horen.

Als het onderzoek de vermoedens bevestigt, is dit het zwaarste geval van homofoob geweld in de geschiedenis van Israël. In 2005 stak een orthodoxe jood drie deelnemers aan de Gay Pride in Jeruzalem neer. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar cel. (BVH)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees