10 op 10 voor Stefan Everts in MX1

SUN CITY - (Belga) Stefan Everts (Yamaha) heeft zondag in Sun City de GP van Zuid-Afrika MX1 behaald, de 10e GP van het seizoen. Everts, die zondag de twee manches won, behaalde zo alle GP's van het seizoen. De Limburger is nog slechts 3 eenheden verwijderd van zijn 100e carrièrezege en is, zonder ongelukken, zo goed als zeker van een tiende wereldtitel.
Er staat dit seizoen geen maat op Everts: van de 20 manches won hij er maar liefst 18. In Zuid-Afrika haalde hij het voor de Nieuw-Zeelander Joshua Coppins (Honda), die twee keer tweede werd, en Steve Ramon (Suzuki), die twee keer derde finishte. Ken De Dycker (Honda) werd vijfde, Kevin Strijbos (Suzuki) zesde, Manuel Priem (Yamaha) elfde en Cédric Melotte (Yamaha), die tijdens de tweede manche opgaf, veertiende. In het wereldkampioenschap staat Everts met 492 punten vanzelfsprekend los op kop, voor Strijbos (356), Ramon (334) en de Estlander Tanel Leok (330), die zondag vierde werd. De volgende GP vindt op 30 juli in het Tsjechische Loket plaats. (svr)
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.