Amerikaanse piloten mogen land niet uit

Zwarte doos crash Brazilië incompleet

BRASILIA - De zwarte doos die de gesprekken zou moeten bevatten die zijn gevoerd in de cockpit van de Boeing die vrijdag in het Amazonegebied neerstortte, bevat geen essentiële gegevens. Dat meldt de Braziliaanse luchtvaartautoriteit ANAC dinsdag. Ondertussen mogen de Amerikaanse piloten die mogelijk voor de crash verantwoordelijk waren, het land niet uit.


,,Er is slechts een deel van de voice recorder teruggevonden, het gegevensarchief ontbreekt'', aldus de ANAC in een communiqué. Deskundigen blijven zoeken naar dit essentiële onderdeel van de zwarte doos. De zwarte doos met de digitale vluchtgegevens is compleet teruggevonden, zo luidt het nog.

De Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Gol botste vrijdag met een klein vliegtuig. Niemand van de 155 passagiers en bemanningsleden van de Boeing overleefde de crash. Het beschadigde zakenvliegtuigje kon een noodlanding maken.

Piloten mogen land niet uit

Een Braziliaanse rechtbank heeft de politie dinsdag bevolen de paspoorten in beslag te nemen van de twee Amerikaanse piloten van het zakentoestel dat betrokken was bij het vliegtuigongeluk. De twee mogen volgens een woordvoerster van de rechtbank het land niet uit voordat meer duidelijk is geworden over de toedracht van het ongeluk.

Volgens de krant O Globo had het Amerikaanse toestel instructies van de verkeersleiding om lager te gaan vliegen, genegeerd. De autoriteiten vragen zich ook af waarom de piloten niet zijn gealarmeerd door het Traffic Collision Avoidance System (TCAS). Beide toestellen waren gloednieuw en uitgerust met een dergelijk systeem, dat moet waarschuwen wanneer een ander vliegtuig te dicht in de buurt komt.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees