Recordprijs voor Eugene Verboeckhoven

AMSTERDAM - AMSTERDAM - Het veilinghuis Christie's in Amsterdam heeft een schilderij van de Belg Eugene Verboeckhoven voor een recordprijs verkocht. Voor het olieverfschilderij 'Leading the flock' (letterlijk 'de kudde leiden') werd 156.000 euro betaald, een absoluut record voor deze kunstenaar.
Het werk komt in een Belgische private collectie terecht. Het was geschat op 50.000 à 70.000 euro.

Er werden daarnaast ook recordprijzen genoteerd voor Nederlandse meesters. Een winters landschap van Barend Cornelis Koekkoek is voor 1,3 miljoen euro onder de hamer gegaan. Het romantische doek werd aanvankelijk getaxeerd op 300.000 à 500.000 euro.

Ook twee andere schilderijen van de landschapschilder zorgden voor verrassingen. De Koningskoekkoek, een gezicht op het Luxemburgse plaatsje La Rochette waar Koning Willem II verbleef, leverde 460.000 euro op. Reizigers onder een boom wisselde voor 126.000 euro van eigenaar.

Ook de schilder Isaac Israels boekte successen op de veiling voor 19e eeuwse kunst. Het schilderij 'A table au restaurant Le Perroquet', werd afgehamerd voor 493.600 euro. Christie's vestigde hiermee een nieuw veilingrecord voor Israels.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees