Drie kogels in het hoofd voor Kevin, nekschot voor Shana

HALEN - Drie kogels in het hoofd voor Kevin, een nekschot voor Shana die probeerde aan haar aanvallers te ontvluchten. De twee jonge slachtoffers hadden geen kans tegenover de koelbloedige moordenaars die vrijdagnacht hun pad kruisten.

Het opsporingsbericht dat de Hasseltse federale politie zondag verstuurde, zou al enkele tips hebben opgeleverd. Naast enkele mensen die de rookpluim van de brandende auto zagen, zouden er ook enkele mensen gebeld hebben met duidelijke aanwijzingen. Over de inhoud daarvan houden politie en gerecht de lippen op elkaar. Ze willen enkel kwijt dat de tips grondig onderzocht worden.

Het is nog altijd niet duidelijk op welke plaats in Loksbergen Shana en Kevin hun moordenaar(s) tegenkwamen. Agenten hebben de laatste route van het koppel tussen het café en hun huis uitgekamd, zonder iets te vinden. Uit de autopsie heeft het gerecht wel geleerd dat de daders bijzonder professioneel te werk gingen. Eerst werd Kevin met drie kogels in het hoofd doodgeschoten. Daarna werd Shana met twee kogels gedood: één kogel in de zij, en één kogel in de nek. Dat suggereert dat Shana nog probeerde te vluchten. Of ze in de auto of ernaast zijn neergeschoten, is niet duidelijk.

‘Ze moeten op slag dood geweest zijn', reageert de familie Appeltans. ‘Ze leefden niet meer toen de auto in brand werd gestoken. Dat hebben ze dus niet moeten meemaken.'

Gsm rinkelde nog

De koelbloedige manier waarop de twee werden geëxecuteerd, toont dat de daders geen amateurs zijn. De precisie van de schoten, en de manier waarop de daders zich op een halfuur tijd van de lichamen ontdeden, wijst erop dat ze wisten wat ze deden. Als Shana en Kevin hun aanvallers bij toeval tegenkwamen, dan waren de moordenaars bijzonder goed voorbereid op een confrontatie. Ze waren gewapend, en hadden brandversnellers mee om de wagen in brand te steken.

Speurders haalden nog de gsm van Shana uit het wrak. De gsm van Kevin, zijn portefeuille en de handtas van Shana zijn echter spoorloos. Er werd geen geld afgehaald met hun bankkaarten. Opmerkelijk: toen vader Johan Appeltans vrijdagnacht rond 2.30uur ongerust naar de gsm van Kevin belde, rinkelde het toestel nog. Dat zou kunnen betekenen dat de moordenaars het toestel met zich meenamen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees