Vrienden helpen moeder en zoon na aangestoken brand

Vrienden helpen moeder en zoon na aangestoken brand

Evelyn Depoorter, Ginette Vanderperre en Marcelino Vandamme organiseren een benefiet voor hun vriendin.sbr Foto: SBR

ROESELARE - Begin april stak Mike De Bue zijn eigen huis in brand na een ruzie. Zijn vriendin Cathy Ingelbrecht en zoontje Emeliano bleven ongedeerd, maar verloren hun hebben en houden. Vrienden helpen hen uit de nood.

Marcelino Vandamme, Ginette Vandeperre en Evelyn Depoorter zijn druk bezig met het organiseren van een benefietactie. Daarmee hopen ze hun vriendin Cathy Ingelbrecht en haar zoontje Emeliano(11) te helpen in onzekere dagen. Op vrijdag 6april verliet Cathy haar woning met haar zoontje na een ruzie met haar vriend Mike De Bue. Enkele uren later brandde de woning helemaal uit. De Bue werd aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting.

Intussen woont Cathy met haar zoontje bij haar vader. 'Ze is alles kwijt. Van kookgerief tot kousen en ondergoed. Daarbovenop is ze ook al haar herinneringen kwijt. Souvenirs en foto's van de voorbije jaren, bijvoorbeeld van haar overleden moeder. Dat zijn de meest waardevolle stukken, maar die kunnen nooit meer vervangen worden', vertelt Marcelino.

Haar hart bloedt

'Cathy houdt zich sterk', meent Marcelino. 'Als je vraagt hoe het gaat, zal ze zeggen dat alles goed is. Maar haar hart bloedt. Ze zet door in moeilijke tijden omdat ze geen keuze heeft. Het is onze plicht om haar te helpen. Aanvankelijk wou ze niet dat er een benefiet kwam, omdat ze zich schaamt. Intussen is ze heel blij dat we voor haar klaar staan.'

Daarom zamelen de vrienden materiaal en geld in. 'Omdat Cathy zo snel mogelijk opnieuw haar leven wil oppikken. Op geld van de verzekering kan ze helaas nog niet meteen rekenen. Het zal waarschijnlijk nog twee jaar duren voor de hele zaak rond is. Dus proberen wij haar eerste noden te lenigen', aldus Marcelino. Zo zamelden ze al speelgoed, een koffiemachine, bestek, gordijnen, kussens en een donsovertrek in, maar organiseren ze ook in samenwerking met de Spanjeschool een koekenverkoop. 'Elke euro is welkom.'

Op vrijdag 18mei is er een benefietavond in café Regina in de Meensesteenweg. Met optredens van onder meer Pat Morino, Rick James, Yara, Dick Presley, Dré Rogers.

Info: 0478-87.64.33. Benefietrekening: BE 06731024118922

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio