Diamond Princess na 21 jaar weg uit Bonapartedok

Diamond Princess na 21 jaar weg uit Bonapartedok
ANTWERPEN - De Diamond Princess is gisteren na 21 jaar weggesleept uit het Bonapartedok.

Het schip werd overgebracht naar kaai 612, waar ook de sleepboten van het Havenbedrijf liggen. De scheepvaartpolitie begeleidde het feestschip zonder noemenswaardige problemen naar haar nieuwe rustplaats. 'Een tijdelijke locatie', zegt de woordvoerster van het Havenbedrijf. 'Maar eens hij weg is uit het Bonapartedok kan de stad verder met haar plannen over de ontwikkeling van dat museumdok.

De Diamond Princess lag sinds begin jaren negentig in het Bonapartedok. In het waterplan voor het Eilandje staat het Bonapartedok echter ingekleurd als museumdok, en de Diamond Princess past niet langer in dat plaatje

Het Havenbedrijf en de stad ijverden al een tijdje voor de verwijdering van het eens zo roemrijke schip. De Diamond Princess stond jaren garant voor hippe feestjes en vertier. Maar sinds 2007 had de eigenaar van het schip geen toelating meer voor de ligplaats bij het Museum aan de Stroom (MAS). Anderhalf jaar geleden liet burgemeester Patrick Janssens (SP.A) de Diamond Princess dan ook sluiten. Na een lange procedureslag besliste de rechtbank van koophandel eind februari dat de fuif-en hotelboot moest verdwijnen. Zowel burgemeester Janssens als cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) waren verheugd met die beslissing. Zij vonden dat de boot het uitzicht en van het Eilandje en het MAS verstoorde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio