Vier dagen beachvolleybal op terreinen in de Vontstraat

Organisatoren zorgen voor strand en hopen op zon

Organisatoren zorgen voor strand en hopen op zon

Herman De Rycke, Lies Van Durme, Mieke Van Langenhove en Jeroen De Rycke hopen op goed weer. juv Foto: © juv

OUDENAARDE/LEUPEGEM - Een vierkoppige werkgroep pakt tijdens het Hemelvaartweekend uit met het twaalfde beachvolley tornooi op de terreinen in de Vontstraat in Leupegem.

Traditioneel betekent Hemelvaart de start van de vierdaagse van het beachvolleybal in Oudenaarde. De vierkoppige werkgroep die het tornooi organiseert, Herman De Rycke, Jeroen De Rycke, Lies Van Durme en Mieke Van Langenhove, steekt het niet onder stoelen of banken dat zij ooit met het tornooi willen terugkeren naar de Markt in Oudenaarde. De nodige financiële en materiële (onder andere voor het vervoer van al dat zand) middelen ontbreken momenteel.

Met verlichting

'Bovendien verloopt de zoektocht naar (extra) vrijwilligers niet altijd zoals verhoopt', zegt Herman De Rycke, de motor achter het gebeuren. 'Wij wijken dus uit naar de terreinen in de Vontstraat. De site biedt alle mogelijkheden en er kan op de drie terreinen doorlopend gespeeld worden, zelfs met verlichting, voor ons zeker een nieuwe troef. Wij hopen op mooi weer en een sportieve strijd. De weersomstandigheden en het zand vereisen een fysiek sterke conditie van elke deelnemer, lopen en springen zijn zware opgaven in het mulle zand. Bovendien biedt beachvolleybal als geen ander emotie en spektakel door de gekleurde ballen, de onverwachte rally's, de veeleisende reddingen.'

De opener is gepland voor donderdag 17 mei om 16 uur met de meisjes junioren, scholieren en cadetten.

Een dag later betwisten de heren hun manche van het provinciaal Kampioenschap. 's Avonds start dan het Actief-Bedrijventornooi, dat nog een extraatje krijgt met het walking dinner voor de genodigden.

De dames moeten op zaterdag 19 mei vroeg uit de veren voor hun manche van het Provinciaal Kampioenschap. Die dag wordt afgesloten met de jongens junioren, scholieren en cadetten.

Zondag 20 mei wordt er afgesloten om 9.30 uur voor jongens & meisjes miniemen, preminiemen en volleybalstarters, maar ook scholen en jeugdverenigingen zijn hier van harte welkom. Als kers op de taart zijn er nog wedstrijden voor recreatieve deelnemers vanaf 13 uur voor dames + heren + gemengd (3 tegen 3) en competitief (2 tegen 2).

Inlichtingen en inschrijvingen kunnen via de websitewww.beach-oudenaarde.be of herman de rycke (0495/709474).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio