Met Mayaland schrijft Plopsaland nieuwe successtory

Met Mayaland schrijft Plopsaland nieuwe successtory

Steven Van den Kerkhof voor Mayaland, die in juni de deuren moet openen. Mark Maes Foto: © Mark Maes

DE PANNE - In het pretpark Plopsaland staat een enorm gebouw in de steigers. Mayaland, ongetwijfeld een nieuwe successtory, opent in juni de deuren.

Mayaland wordt letterlijk opgetrokken rond Maya de Bij en haar vriendjes Willie en Flip de Sprinkhaan. Je komt de overdekte zone van meer dan 4.000m2 binnen via een boom. Er kunnen gelijktijdig 2.400mensen in. In een feeërieke omgeving, met kleurrijke bomen en prachtige waterlelies, verrijzen tien nieuwe attracties voor de kleinere pretparkbezoekers. Onder meer een valtoren, een interactieve bloemenmolen, een draaiboot in de vorm van een boomstam, een hangbrug, speelbomen, een ballenbad, een grote glijbaan en een speeltuin In Mayaland komen er ook een winkel en twee restaurants: een Italiaans (de nieuwe Mr. Spaghetti) en een Mayarestaurant.

Grootste investering ooit

Als alle beschikbare ruimte benut wordt -ook het terras en de feestzalen boven- kunnen er 1.200mensen zitten om te eten. Het Italiaans restaurant zal niet moeilijk te vinden zijn. Voor het gebouw zal een kanaal met drijvende Venetiaanse gondels liggen 'Een drietal maanden geleden stond hier nog het restaurant Mr.Spaghetti', zegt Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsaland.

'Er wordt bijna dag en nacht gewerkt om deze nieuwe sensatie zoals gepland klaar te krijgen tegen het hoogseizoen. Mayaland kost ons 8miljoen euro. Dat is meteen de grootste investering die we ooit al deden.'

Plopsaland is bezig aan een successtory. Met Mayaland wordt een nieuw hoofdstuk geschreven. 'In 2009 en 2010 -1.150.000mensen- mochten we telkens een nieuw bezoekersrecord noteren. Met Mayaland zal dat dit jaar ongetwijfeld weer het geval zijn', zegt nog Steve Van de Kerkhof.

Mayaland gaat open op 25juni.

Tal van andere projecten

Plopsaland heeft nog heel wat projecten op stapel staan voor volgend jaar. Naast Mayaland wordt een grote theaterzaal gebouwd voor 1.750mensen. De zaal krijgt een polyvalent karakter. 'De tribunes kunnen worden ingeklapt. Zo ontstaat een feestzaal/restaurant met een capaciteit van 750eters. De bouw is voorzien voor de periode februari tot juni 2012. Geraamde investering: 5miljoen euro. In het hoogseizoen 2012 zullen de eerste shows er plaatsvinden. In januari 2012 gaat het restaurant De Vergulde Fazant tegen de vlakte', zegt Steve Van den Kerkhof.

In het najaar van 2012 begint dan de bouw van een groot hotel naast de theaterzaal. Dat moet in 2013-2014 klaar zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio