Bert De Graeve nieuwe CEO Bekaert

Bert De Graeve nieuwe CEO Bekaert
Antwerpen - ANTWERPEN - Bert De Graeve volgt op 10 mei 2006 Julien De Wilde op als gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse staalkoord- en staaldraadproducent Bekaert. De Graeve is sinds 2002 de financieel en administratief directeur van de groep. Dat bleek donderdagochtend op een persconferentie in Brussel.
De Wilde wordt volgend jaar 62 en gaat met pensioen. Hij blijft wel bestuurder bij Bekaert. De opvolging is geen verrassing. Na het ontslag van Raf Decaluwe als gedelegeerd bestuurder in mei 2002 en de benoeming van Julien De Wilde en Bert De Graeve werd al gefluisterd dat De Graeve Julien De Wilde op termijn zou opvolgen.

Bert De Graeve werkte kort voor de accountant Arthur Andersen en stapte daarna over naar Alcatel Bell. Tussen 1991 en 1994 leidde hij de Chinese joint venture Shanghai Bell. In 1994 werd De Graeve vice-president bij Alcatel Trade International, de marketingorganisatie van de Alcatel-groep in Parijs. In 1996 stapte hij over naar de VRT.

De Graeve was tot nu toe financieel en administratief directeur van de Bekaert-groep. Wie de vrijkomende functie van financieel directeur invult, is nog niet bekend. ,,Dat zal De Graeve ten gepasten tijde bekend maken. Wellicht wordt het iemand van binnen de groep'', zei Buysse. Bert De Graeve werkte van 1982 tot 1996 voor Alcatel Bell. Daarna stapte hij over naar de VRT waar hij tot 2002 algemeen directeur was. Van 2002 tot 2005 was hij financieel en administratief directeur van de Bekaert-groep Bekaert, dat zijn hoofdzetel in België heeft, is aanwezig in 120 landen en realiseert een omzet van 2,7 miljard euro. De groep telt wereldwijd 16.400 werknemers. In België zijn er 3.700 personeelsleden.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees