Olieprijs veert op na slechte voorraadcijfers

Olieprijs veert op na slechte voorraadcijfers

Foto: afp

Brussel - BRUSSEL - In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden benzine en ruwe olie meer dan verwacht gedaald. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven. In een eerste reactie stijgen de olieprijzen.


De voorraden ruwe olie gingen met 1,11 miljoen vaten omlaag tot 332,609 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een daling met 1 miljoen vaten. De voorraden ruwe olie worden na het sluiten van een BP-pijpleiding en het stopzetten van de olieproductie in het grootste olieveld van de VS, Prudhoe Bay in Alaska, extra in de gaten gehouden.

De benzinevoorraden, die in de zomerperiode met argusogen opgevolgd worden, daalden de voorbije week fors met 3,209 miljoen vaten tot 207,659 miljoen vaten, terwijl analisten een daling van de voorraad met 1 miljoen vaten hadden verwacht.

De voorraden stookolie en diesel ten slotte daalden met 0,136 miljoen vaten tot 132,42 miljoen vaten. Ook deze voorraden komen onder de verwachtingen van de analisten uit. Zij hadden op een stijging van de voorraad met 0,700 miljoen vaten gerekend.

Door de onverwachte daling van de ruwe olie- en de benzinevoorraden gaan de oliefutures omhoog. Onmiddellijk na de publicatie van de voorraden ging de WTI-future in New York USD 0,49 hoger tot USD 76,8.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees