Akzo Nobel bouwt fabriek in China

Akzo Nobel bouwt fabriek in China
AMSTERDAM - Akzo Nobel heeft plannen voor de bouw van een terrein in China waar meerdere fabrieken op komen te staan voor de productie van chemicalien. De onderneming heeft hiervoor een intentieverklaring getekend met Ningbo Chemical Industry Zone (NCIZ).


Dat heeft het chemie- en farmaciebedrijf donderdag bekendgemaakt.Hoeveel geld Akzo Nobel investeert in de aanleg van het terrein is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van het bedrijf. 'De investeringsaanvraag is nog niet rond, maar dat kan een paar honderd miljoen euro zijn. Begin volgend jaar komen we met meer details.'

Het 50 hectare groot terrein moet een van de grootste locaties ter wereld worden voor de activiteiten van Akzo Nobel. Voor drie fabrieken bestaan nu al plannen. De bouw hiervan zal volgend jaar beginnen, zo geeft de zegsvrouw aan. Later zijn meerdere fabrieken mogelijk.

Het gaat om de bouw van fabrieken voor de productie van ethyleenaminen en chelaten. Ook wil Akzo organische peroxiden gaan produceren op de locatie. Het project moet de basis verschaffen voor een verscheidenheid aan toekomstige investeringen in nieuwe chemische productiefaciliteiten.

De investering in China toont het belang dat Akzo hecht aan het land, aldus Leif Darner, bestuurslid en verantwoordelijk voor Chemicals. 'China wordt steeds belangrijker voor ons, vooral vanwege de toenemende vraag. De lagere productiekosten zijn ook een belangrijke factor.'

Akzo Nobel heeft momenteel acht productiebedrijven van Chemicals in China. Coatings heeft er dertien. De onderneming heeft zichzelf tot doel gesteld tegen 2010 in China een gecombineerde omzet van meer dan USD 1 miljard te behalen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees