Bankaandelen zetten Japanse beurs op verlies

BRUSSEL - De Japanse aandelenindices sloten af met een licht verlies. Vooral de bankaandelen drukten de stemming. De Nikkei-index ging 0,19 procent lager tot 16.368,81 punten, de Topix 0,52 procent tot 1.613,64 punten.


Sony Ericsson, een joint venture van het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson, slaagde in een klim met 2,9 procent tot 934 yen. De aanbieder van mobiele telefonie maakte veel beter dan verwachte resultaten bekend over het derde kwartaal. Ook een aantal aandelen uit de luchtvaartsector klokte hoger af. Dat was een gevolg van de dalende olieprijzen. Maar de meest opmerkelijke stijger was Clarion. Deze fabrikant van elektronicasystemen voor auto's won 13,9 procent tot 229 yen. Woensdag ging het aandeel al 33 procent hoger als gevolg van het nieuws dat Hitachi 230 yen per aandeel biedt voor Clarion.

In de banksector gingen de koersen echter omlaag. Dat was een gevolg van een rapport van UBS, waarin de zakenbank schrijft dat zij weinig beterschap ziet in de evolutie van de bancaire marges. UBS vreest daarnaast ook voor oplopende verliezen in de obligatiehandel. Sumitomo Trust tuimelde 4,5 procent lager tot 1.249 yen. Het was meteen de grootste verliezer binnen de Nikkei-index. Mitsubishi verloor 1,3 procent.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees